Dialogmøder

For at blive klogere på dele-fællesskaber på Frederiksberg, besøgte Give&Take projektet, ni forskellige fællesskaber. Besøgende fandt sted fra september til november 2014. Fra hvert besøg har vi lavet en opsamlingspræsentation der dokumenterer og beskriver dialogerne.

 1. Domus Vista Bibliotek, 11. september
 2. Motionsfællesskabet ved Sundhedscenteret, 30. september (hent opsamling som pdf)
 3. Stjernens Hyggeklub, 8. oktober (hent opsamling som pdf)
 4. Ældre Sagens IT-hold, 28. oktober (hent opsamling som pdf)
 5. Hovedbibliotekets IT-hold, 30. oktober (hent opsamling som pdf)
 6. Frederiksberg Frimærkeforening, 3. november (hent opsamling som pdf)
 7. OK-Kram klubben, 5. november 
 8. Hovedstadens Røde Kors, 7. november (hent opsamling som pdf)
 9. Frederiksberg Sogn 26. november

Workshops

 1. Et landskab af delefællesskaber: kortlægning af de eksisterende delefællesskaber på Frederiksberg.
  Workshoppen blev afholdt den 17. November 2014 med seniorer fra Frederiksberg. Den havde til formål at bringe de forskellige seniorer sammen, som vi havde talt med i dialogmøderne, og at tale om delefællesskaber på tværs af de eksisterende fællesskaber på Frederiksberg. (hent opsamling som pdf).
 2. Delefællesskaber: Med hvem, hvad og hvordan vil vi dele og bytte?
  Workshoppen blev afholdt den 26. februar 2015 med seniorer fra Frederiksberg. Workshoppen havde til formålet at introducere tidlige scenarier og tanker om en kommende digital platform. Her blev spørgsmål om, hvem man ville bytte med, hvad man ville bytte og hvordan man ville bytte, diskuteret. Det inkluderede også spørgsmål om åbne og lukkede fællesskaber, privatliv samt hvordan man siger tak. (hent opsamling som pdf)
 3. Hvordan kan digitale platforme hjælpe os med at dele og bytte?
  Workshoppen blev afholdt den 19. marts 2015 med  seniorer fra Frederiksberg. I denne her workshop gik vi tættere på hvordan man deler, samt funktionerne ved en platform til delefællesskaber. Men også spørgsmål omkring hele etableringen af delefællesskaber – hvordan starter man op? (hent opsamling som pdf)
 4. Koordinatorens rolle i delefællesskaber.
  Workshoppen blev afholdt den 9. juni 2015 med et bredt udsnit af faglige medarbejdere fra Frederiksberg kommune. Workshoppen handlede på den ene side om at få indsigt i deres daglige arbejde, udfordringer og på den anden side om at diskutere hvordan en Give and Take platform kunne spille ind i deres arbejde. I dialogen med de faglige medarbejdere blev der også åbnet op for mulige steder for de kommende living labs. (hent samlet opsamling for 2014/2015 som pdf)
 5. Den frivilliges rolle i delefællesskaber.
  Workshoppen blev afholdt den 16. juni 2015 med seniorer fra Frederiksberg. Workshoppens primære formål var at præsentere og diskutere den udviklede platform samt at runde det først år af og pege frem mod det næste skridt, nemlig living labs. Mange af deltagerne havde været med til alle de fire workshops for seniorer. (hent samlet opsamling for 2014/2015 som pdf)

Begivenheder

Seniordagen på Frederiksberg Rådhus

GiveTakeVideoScreen

Den 25. August 2015 presenterede vi Give&Take platformen til Seniordagen på Frederiksberg rådhus. Mere end 2000 borgere fra Frederiksberg deltog på dagen. Mange borgere kom forbi og prøvede Give&Take platformen og gav deres meninger og ideer om siden og ideen om at dele med hinanden i lokale fællesskaber. Tak til alle de engagerede borgere, for at bidrage med værdifulde tilbagemeldinger, som vil indgå i videreudviklingen af Give&Take konceptet.

Se videoen fra seniordagen og hør mere om projektet!

 

Materiale

Materiale om Give&Take projektet kan hentes her